Hory a Mesto Trnava 2022 - 19.11.2022 1/2

Premiéra:19. november 2022
Dĺžka:180 minút

Sobota 19.11.2022 14:30 – 17:30 Vstupné 4€

Americké MTB dobrodružstvo (Slovensko, 11 min, 2020 r. Jaro Tešlár)

Mnohí ľudia cestujú na Divoký západ USA pre svetoznáme národné parky. Práve tam sa však začali písať dejiny horskej cyklistiky, a preto sa slovenská skupina vydala na jeseň do USA, keď ešte vrcholy Skalnatých hôr Colorada nie sú pokryté snehom a súčasne teploty v púštnych oblastiach Utahu sú už prijateľné. Našli tam naozaj skvelé a legálne trasy na hrebeňoch hôr či priamo na červených skalách. Trasy, ktoré preveria technické zručnosti a niekedy aj váš pocit strachu, ale predovšetkým vyčarujú úsmev na tvári.

Alpská trilógia štvornožky (Alpine Trilogy (Doggystyle), Francúzsko, 45 min, 2021, r. Damien Largeron, Brian Mathé, Morgan Monchaud)

Počas leta 2020 sa belgickí profesionálni lezci Nicolas Favresse a Sébastien Berthe rozhodli vyraziť na cyklovýlet a vyliezť tri najťažšie alpské cesty. Na cestu si pribalili aj svojich psích miláčikov Bintje a Kroux, ktorých sa však nikto nepýtal, či sa im na výlet chce. Ak ste teda niekedy uvažovali nad horskou cyklodovolenkou s vašimi psami, tento film vám bude nielen inšpiráciou, ale aj poučením.

PRESTÁVKA

Mrazivé peklo (Balandrau, Frozen Hell Over, Španielsko, 79 min, 2021, r. Guille Cascante)

Keď sme my chystali silvestrovské oslavy na sklonku roku 2000, niekoľko turistov sa vybralo na horu Balandrau v katalánskych Pyrenejach. Nečakane ich tam však zastihla snehová búrka, v ktorej zahynulo desať ľudí. O tom, čo sa na Balandrau stalo, vám z prvej ruky porozprávajú tí, čo prežili. V ten deň sa druhý raz narodili.

Fotogaléria

Nájdi svoj film